
Przyjęcia Okolicznościowe
Brovar 16
URODZINY/ KOMUNIE/ CHRZCINY/ / PRZYJĘCIA WESELNE/
SPOTKANIA W GRONIE PRZYJACIÓŁ - Zaplanuj je w BROVAR 16!
Zapraszamy do zorganizowania imprez okolicznościowych, spotkań rodzinnych i bankietów o charakterze biznesowym.
Dysponujemy dwoma salami bankietowymi, stylową winiarnią, a także salą w restauracji browarowej.
Zapewniamy znakomitą kuchnię oraz niezapomnianą atmosferę.
UKŁAD SALI
Układ sali | Sala Bankietowa Brovar 16 | Sala Bankietowa Rynek 20 |
Podkowa | 30 os. | 45 os. |
Litera L | 20 os. | 40 os. |
Kwadrat | 24 os. | 16 os. |
Szkolny | 20 os. | 40 os. |
Kinowy | 40 os. | 60 os. |
Długi stół | 18 os. | 30 os. |
PRZYSTAWKI ZIMNE
Carpaccio z łososia z kaparami i rucolą, dresing cytrynowo – ziołowy
Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i rucolą oraz dresingiem balsamicznym
Tatar z polędwicy wołowej z gorczycą, suszonymi pomidorami i majonezem lubczykowym
Grillowane roladki z bakłażana z marynowanymi pomidorami i mozzarellą oraz sałatą
Cienkie plastry polędwiczki w sosie tuńczykowo – kaparowym
SAŁATY
Sałatka z wędzonym łososie, twarogiem i pomidorami koktajlowymi
Sałatka z karmelizowanym kozim serem
Sałatka z grillowanym kurczakiem i warzywami
PRZYSTAWKI GORĄCE
Krewetki w cieście piwnym z pomarańczą
Grillowany filet z kurczaka z kozim serem i pomidorami
Foie gras z konfiturą figowo-pomarańczową
ZUPY
Żur pszczyński z boczkiem, ziemniakiem i jajem
Rosół z domowym makaronem
Krem z palonego buraka z kozim serem
ZESTAW OBIADOWY
Krem z palonego buraka z kozim serem
wołowina/kluski śląskie/modra kapusta
Tradycyjny kotlet schabowy
schab wieprzowy/ziemniaki puree/kapusta zasmażana
Golonka Brovar 16
Golonka pieczona w ciemnym piwie/panczkraut/musztarda/chrzan
Duszona wołowina tafelspitz wołowina/sos chrzanowy z tartym jajkiem/purée ziemniaczane/duszone warzywa
Filet z kurczaka z pomidorami i mozarellą w sosie bazyliowym
pierś z kurczęcia/gnocchi/marchew duszona w pomarańczach
Pieczony filet z łosia w sosie kremowym filet z łososia/gnocchi/mix sałat
Żeberka Brovar 16 sos BBQ/ ZIEMNIAKI OPIEKANE/ KAPUSTA
OBIAD W DOMOWYM STYLU
(mięsa i dodatki podane na półmiskach)
2 kawałki mięsa/osoba
Rolada wołowa
Kotlet schabowy
Kotlet devola’y
Pieczeń wieprzowa
Panierowane kawałki piersi z kurczaka
Kaczka pieczona
Polędwiczka wieprzowa w boczku
Dodatki Kluski, ziemniaki z koperkiem, frytki lub ziemniaki opiekane Kapusta czerwona (modra), zestaw surówek
DANIA WEGETARIAŃSKIE/ WEGAŃSKIE
Roladki z bakłażana lub cukinii z pomidorem ze szpinakiem
Szaszłyczki warzywne z białym ryżem i pieczonym pomidorem
Gołąbki z białej kapusty z kaszą i borowikami
Risotto z grzybami
Tagliatelle warzywne (cukinia, bakłażan, marchewka, papryka)
PÓŁMISKI Z PRZEKĄSKAMI
mięsa pieczyste
Wybór serów z musztardami owocowymi
Mini tatar na grzance z parmezanem
Carpaccio z wołowiny na rukoli z parmezanem
Bruschetta z pomidorami i musami
Ptysie nadziewane szpinakiem i ricottą
Swojskie smarowidła z domowym pieczywem
Śledzik na trzy sposoby (w papryczkach, śmietanie, oliwie)
Wybór marynowanych warzyw: pomidory, ogórki, cukinia, oliwki, suszone pomidory
Krewetki w cieście piwnym
Śliwki w boczku
Sałatka niemiecka
Sałatka szopska z serem feta i winegretem
Sałatka caprese Sałatka z łososiem wędzonym
Sałatka z kurczakiem
DESERY
Sernik wiedeński z musem malinowym
Szarlotka z gałką lodów rzemieślniczych
Tiramisu
Panna cotta z sosem z owoców sezonowych
Lody z owocami
KOLACJA
Strogonow z wołowiny
Caponata z warzywami
Listki cielęce duszone z kurkami
NAPOJE
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe
Kawa-hebata
Degustacja piwa 4 rodzaje piwa rzemieślniczego- aktualnie uwarzonego Lub
Degustacja wina 3x 100 ml wybranych win
ALKOHOL MOCNY
Wódka "Stanislav"
Whisky "Balatines"
Whiskey "Jack Daniel's"
Zapewniamy znakomitą kuchnię oraz niezapomnianą atmosferę.
KONTAKT
Marketing
Angelika Góra
Tel. 519 840 110
E-mail: a.gora@brovar16.pl