Restauracja Brovar 16

Restauracja BROVAR 16 Petrus Wachenius – potrawy inspirowane sztuką

Dlaczego Restauracja BROVAR 16 jest tak niezwykła? Jej sekretem jest czerpanie inspiracji ze sztuki pięknego komponowania potraw, która pozwala w niebanalny sposób łączyć poszczególne ich składniki, tworząc harmonię smaku. Degustowanie posiłków w restauracji BROVAR 16 dostarczy Państwu niezapomnianych wrażeń – „live cooking”, czyli gotowanie potraw przez kucharza w Państwa obecności, co pozwoli z zaangażowaniem śledzić kolejne etapy komponowania dań. Dopełnieniem wykwintnej uczty będą piwa z naszego BROVARU 16, misternie skomponowane przez znakomitego piwowara Łukasza Niewiarę .
Dodatkowo w naszej klimatycznej Vinotece 16 odbywają się degustacje starannie wyselekcjonowanych win.

Uczta kulinarna w wielu odsłonach

Oddany pasji kulinarnej Właściciel, ale przede wszystkim uznany Szef Kuchni, Łukasz Kozioł, który z powodzeniem realizował i realizuje przeróżne projekty kulinarne, wprowadzi Państwa w świat niezwykłych smaków kuchni, w której dominują potrawy inspirowane kuchnią austriacką kojarzące się z piwem/winem i wspólnym biesiadowaniem przy złotym trunku . Zachęcamy Państwa do degustowania różnorakich przekąsek oraz pieczywa własnego wypieku. Na naszych stołach goszczą  potrawy oparte na produktach regionalnych oraz różnorodny wybór sałatek jak i proste ale zrobione z pasją smarowidła, czy też inne przekąski. W naszym bogatym menu znajdziecie Państwo smaczne dania z wołowiny jak i tradycyjny sznycel z sałatką kartoflaną lub golonka pieczona z piwem: ich aromaty przywołują sielskie wspomnienia, nęcą powonienie i pieszczą kubki smakowe. Źródłem niesamowitego smaku naszych dań są świeże i regionalne produkty, z których przygotowujemy potrawy. Jeśli zamierzacie Państwo spędzić niezwykły czas w towarzystwie rodziny lub znajomych oraz dobrej kuchni – zapraszamy do naszej restauracji na Pszczyńskim Rynku.

 

Jesteśmy dla Was